Jämför privatlån

När du ska ta ett privatlån bör du alltid jämföra privatlån först så att du får en så bra ränta som möjligt. Det är rätt så självklart egentligen, för vem vill betala onödigt mycket får sitt lån? Men det finns flera saker du bör titta på när du jämför privatlån, saker som du bör ta hänsyn till innan du jämför räntor. Nu ska vi på privatlana.se titta på dessa faktorer.

Jämför lånebelopp

Först och främst måste du hitta en långivare som erbjuder det lånebelopp du är ute efter. Det är inte alla långivare som erbjuder privatlån på bara 5000 eller 10 000, och inte heller på mer 100 000 kr. Om du till exempel bara vill låna 10 000 kr och långivaren som har den bästa räntan ”bara” erbjuder privatlån från 20 000 kr är det bara att stryka den långivaren, såvida du inte kan tänka dig att låna mer.

Jämför avbetalningstid

Det här är också en mycket viktig faktor. Du kanske inte har en tillräckligt god ekonomi för att betala av ett privatlån på bara 5 – 6 år, som är den längsta återbetalningstiden hos vissa långivare, och då måste du naturligtvis vända dig till en långivare som kan ge dig en längre avbetalningstid.

Jämför handläggningstider

Handläggningstiden är den tid det tar från att du har gjort din låneansökan tills du har fått ditt lån. Om du är i behov av ett riktigt snabbt privatlån och verkligen inte har tid att vänta vänder du dig såklart till den långivare som har kortast handläggningstid, men då finns det risk för att du inte får den bästa räntan. Fast har man inget val så har man inte.

Jämför lånekrav

Kraven för att få låna skiljer sig lite åt mellan långivarna. De kan ha olika inkomstkrav, ålderskrav och en del kräver att du ska ha en fast anställning medan andra inte gör det. Det här är såklart en mycket viktig faktor när du jämför privatlån för om du inte uppfyller lånekraven får du ju inte låna.

Jämför räntor

Ja, sist men inte minst bör du jämföra räntorna på de privatlån du har vaskat fram. Jämför alltid den effektiva räntan som inkluderar alla avgifter för lånet, såsom uppläggningsavgifter och aviavgifter.

Förövrigt bör du även titta på hur många avbetalningsfria månader du kan få och på andra villkor som kan vara betydelsefulla för dig.

Privatlån hos Leasy