Privatlån eller kreditkort?

När man behöver låna pengar till vanlig konsumtion kan man antingen ta ett privatlån eller skaffa en kredit, alltså ett kreditkort. Oftast är det bäst att ta ett privatlån eftersom räntan är klart lägre för privatlån, men under vissa omständigheter kan det vara bättre att skaffa ett kreditkort. Vilket du bör välja beror på flera faktorer.

Fördelar med kreditkort

  • Om du ofta är i behov av lite extrapengar är det bättre att skaffa ett kreditkort eftersom du kan använda din kredit om och om igen bara du inte överskrider kreditgränsen.
  • Om du kan betala tillbaka på dina lånade pengar inom en kortare tid, till exempel inom 30 eller 45 dagar, kan det vara bra att ha ett kreditkort eftersom många kreditkort har en räntefri kredit på 30, 45 eller 60 dagar.
  • Om du reser mycket utomlands kan det vara bra att ha ett kreditkort, dels för att du då kan låna precis så mycket som du behöver under resan (något man sällan vet innan man ger sig av), dels för att det brukar ingå en reseförsäkring, bonusar och andra fördelar när man betalar resan och sina inköp med kreditkortet.

Fördelar med privatlån

  • Ett privatlån har en betydligt lägre ränta än vad ett kreditkort brukar ha.
  • Det finns många kreditkortsanvändare som hamnar i en situation då den maximala krediten nästan alltid är utnyttjad. I värsta fall kanske man aldrig riktigt har råd att täcka upp sin kredit vilket gör att man får betala ränta hur länge som helst. Det här riskerar du inte när du tar ett privatlån för då har du ju en färdig avbetalningsplan och när du fullföljt den är du av med din skuld.

Skaffa kreditkort

Om du funderar på att skaffa ett kreditkort rekommenderar privatlana.se att du gör det hos ICA banken. Deras kreditkort har en låg ränta och det har inga uttagsavgifter eller valutapåslag för utlandsuttag. Vi skulle vilja påstå att deras kreditkort är det bästa på marknaden för oss vanliga människor.

Privatlån hos Leasy