Privatlån för bil

Här på privatlana.se presenterar vi några av markandens bästa privatlån som du kan använda när du vill köpa prylar, inredning eller ska ut och resa, men du kan faktiskt även köpa en bil för lånet också. Du behöver inte alls ta ett lån med säkerhet ens när du ska köpa en bil som kostar 200 000 – 300 000 eftersom ett privatlån kan sträcka sig ända upp till 350 000 kr.

Om du vill jämföra billån så är det Billån24.se som gäller. Den sajten erbjuder dig allt du behöver veta om billån och jämför dem flesta långivarna inom billån, även vissa jämförelsetjänster.

Fördelar med privatlån för bil

Det finns två stora fördelar med att ta ett privatlån istället för ett lån med säkerhet när man ska köpa bil: du får köpa bilen av vem du vill och den får vara hur gammal som helst.

Köp bilen av vem du vill. Om du tar ett privatlån när du ska köpa bil behöver du inte köpa bilen av en auktoriserad bilhandlare som du måste göra om du tar ett klassiskt billån som kräver en säkerhet. Du får köpa bilen av vem som helst, till exempel på Blocket, och ändå få låna upp 350 000 kr. Långivaren kräver inte heller att bilen ska vara i ett visst skick för att du ska få köpa den, det är ditt eget ansvar.

Inga krav på bilens ålder. Den bil du köper får vara hur gammal som helst när du tar ett billån utan säkerhet. Om du tar ett billån med säkerhet får bilen inte vara äldre än 12 år innan billånet är avbetalt och klart. Det här är ganska tuffa restriktioner som gör att du sällan kan köpa en bil som är äldre än några år. Om du hittar en bil i riktigt fint skick som är kanske 8 – 10 år gammal så kan du knappast ta ett billån med säkerhet, men det kan du alltså göra om du tar ett privatlån istället.

Om du vill ta ett privatlån när du ska köpa bil ansöker du precis som du gör när du tar ett vanligt privatlån eftersom det är ett vanligt privatlån. Du får låna samma belopp och kan lägga upp lånet på lika lång tid som för vilket privatlån som helst. Även lånevillkoren är likadana.

Privatlån hos Leasy