Privatlån för MC

Det finns många fördelar med att ta ett privatlån istället för ett lån med säkerhet när du behöver ett MC lån. Om du tar ett lån med säkerhet får du inte köpa vilken begagnad MC som helst och inte heller köpa den AV vem som helst, dessutom får du bara låna till högst 80 % av motorcykelns värde, resten måste du casha upp själv. Så är det inte om du tar ett privatlån när du ska köpa MC.

Fördelar med MC lån utan säkerhet

Enda alternativet vid köp av privatperson

Om du vill köpa en MC av en privatperson har du inget annat val än att ta ett privatlån eftersom ett MC lån med säkerhet kräver att du köper MC:n av en auktoriserad MC-handlare. Det är synd tycker vi på privatlana.se eftersom begagnade motorcyklar brukar vara billigare när man köper dem av privatpersoner.

Enda alternativet vid köp av gammal MC

Om du tar ett privatlån när du ska köpa MC får MC:n vara hur gammal och i vilket skick som helst. Om du funderar på att köpa en MC som är 12 år gammal eller äldre får du inte ens ta ett MC lån med säkerhet, då är det bara privatlån som gäller. Det är nämligen så att ett MC lån med säkerhet kräver att MC:n inte får vara äldre än 12 år innan lånet är färdigbetalt.

Längre avbetalningstid vid köp av begagnad MC

Eftersom ett MC lån med säkerhet har krav på din MC:s ålder innebär det att du alltid får en kortare avbetalningstid om du ska köpa en begagnad MC. Om du till exempel köper en 5 år gammal MC av en auktoriserad MC-handlare får du en maximal återbetalningstid på 7 år eftersom din MC inte får passera 12 år innan MC-lånet är avbetalt. Om du tar ett privatlån för MC får du alltid lägga upp lånet på hela 12 år om du vill. Dessutom är det inte ens alla MC lån med säkerhet som ger dig en uppläggningstid på 12 år utan bara 8 – 10 år även om du köper en ny MC.

Du får låna till hela MC:n

När du tar ett privatlån för MC får du låna lika mycket som MC:n kostar och behöver alltså inte spara ihop pengar själv som du måste göra om du tar ett MC lån med säkerhet.

Privatlån hos Leasy