Privatlån med betalningsanmärkning

Alla känner till att det är mycket svårt att få ett lån överhuvudtaget om man har en betalningsanmärkning. Om du har en betalningsanmärkning signalerar det att du under de tre senaste åren inte kunnat betala tillbaka en skuld eftersom den tillslut hamnade hos kronofogden och det här är något som uppenbarligen skrämmer bankerna i Sverige. Det är ytterst få banker som beviljar privatlån till folk som har anmärkningar men det finns faktiskt de som gör det. Och då talar vi inte om långivare som erbjuder så kallade snabblån eller smslån till folk som har anmärkningar, för sådana långivare finns gott om, utan om riktiga privatlån.

Villkor för att få låna med betalningsanmärkning

Naturligtvis skiljer sig villkoren åt mellan de ytterst få långivare som kan bevilja privatlån för dig som betalningsanmärkningar, men här ska privatlana.se ge dig en vink om hur de kan se ut.

  1. Du får inte ha alltför många betalningsanmärkningar och/eller så får skulden bakom dem inte vara för stor. En del banker har en maxgräns på 50000 kr.
  2. Du får inte ha dragit på dig en ny betalningsanmärkning nyligen, t ex inom det senaste halvåret.
  3. Du får inte har något skuldsaldo kvar hos kronofogden.
  4. Du måste ha en stabil inkomst, helst en fast anställning, och ofta tjäna minst 160 000 kr/år.
  5. Om du har en medsökande som inte har någon betalningsanmärkning ökar du dina chanser att få ett lån.
  6. Räntan är högre än för de som inte har några anmärkningar.
  7. Löptiden kan vara kortare än vad den annars skulle ha varit hos vissa långivare.
  8. En del banker har en högre åldersgräns än 18 år för dig som har betalningsanmärkningar.

Villkoren är alltså lite hårdare än normalt och därför är det inte alla som kan ta ett privatlån med betalningsanmärkningar, men för dig som uppfyller alla krav är det din enda chans att få ett privatlån.

 

Privatlån hos Leasy