Snabblån

Snabblån, eller smslån som det ofta kallas, är ett vanligt förekommande fenomen sedan ungefär 10 år tillbaka. Det här är också ett slags privatlån men det är mindre, betalas ut snabbare, har en mycket högre ränta och lägre krav. Anledningen till att detta lån ofta kallas för smslån var att man från början ofta ansökte via sms, men eftersom man idag nästan alltid ansöker på nätet är det egentligen en förlegad term.

Det här är ett snabblån

 1. Snabblånet kräver ingen säkerhet, vänder sig till privatpersoner och används för konsumtion, precis som med ett vanligt privatlån.
 2. Du kan låna betydligt mindre än vad du kan göra när du tar ett privatlån. Du kan låna så lite som 500 eller 1000 kr men sällan mer än 10000 – 25000 kr.
 3. Avbetalningstiden är oftast på några veckor upp till tre månader, men numera finns det långivare som erbjuder längre återbetalningstider än så, t ex 6 mån, 12 mån eller 24 mån.
 4. Om du har ett bankkonto på samma bank som långivaren kan du få dina pengar inom några minuter, hos vissa långivare även på helgen. Om du inte har ett bankkonto på samma bank får du ändå dina pengar samma dag om du ansöker mitt på dagen en vardag.
 5. Många långivare gör en individuell bedömning av ansökandens inkomst eller så har de mycket låga krav när det gäller årsinkomst.
 6. Många långivare av snabblån accepterar betalningsanmärkningar men inte skuldsaldon hos kronofogden.
 7. Jämför många av dem bästa långivarna på Låna-snabbt.nu (en sajt för dig som vill låna pengar snabbt).

Kan jag även få ett privatlån snabbt?

Nej, privatlån betalas inte ut lika snabbt som ett snabblån, men om du vill få det så fort som möjligt bör du göra så här:

 • Kolla vilken bank som kan ge dig ett snabbt besked, helst direkt på skärmen. Se också till att det är ett slutgiltigt besked det handlar om i så fall, inte ett preliminärt.
 • Kolla att du kan signera ditt låneavtal med BankID för då får du ditt lån 2 – 3 dagar snabbare än om du måste signera ett pappersavtal som ska returneras till banken.
 • Kolla om ditt bankkonto måste vara godkänt för autogiro innan du får låna. Om det måste det kan det ta 1 – 3 dagar extra.
 • Om du ansöker om ett lån på den bank där du har ditt bankkonto får du pengarna i samma ögonblick som de betalas ut.

 

 

 

Privatlån hos Leasy